Cuvinte cheie

Albume. Carti ilustrate 21
Atlase. Dictionare si Enciclopedii 120
Carti pentru copii si tineret 138
Diverse 156
Drept 393
Fara domeniu 11
Fictiune 1434
Ghiduri practice 418
Limbi si civilizatii straine 139
Manuale si auxiliare 248
Medicina 124
Metodologie / Pedagogie 118
Non-fictiune 450
Psihologie 257
Reviste 26
Stiinte sociale 704
Stiinte umaniste 811
Tehnologie si Stiinta 166

 Edituri partenere

Cartea Romaneasca -10 %
Institutul European -10 %
Polirom -10 %
Ad Libri
Agapis
Agaton
Agnos
Aius
Alcris
Aldopress

Vezi toate editurile...


Eminescu tinar sau a doua mea fiinta

Epuizat

Eminescu tinar sau a doua mea fiinta
Mihai DRAGAN
Stiinte umaniste - Litere
Editura Institutul European

Cartea reprezinta a doua editie a cartii Eminescii. Interpretari, voi. I, 1982 si voi II 1986, Ed. Junimea, Iasi, colectia „Eminesciana". Cercetarea inceputa in anii '60 era proiectata in mai multe parti, ultima avind sa fie ocupata de panorama receptarii critice a lui Eminescii.

Cum autorului nu i-a fost dat sa-si duca la capat lucrarea, propunem aici numai textele definitive, urmind ca tot ce a scris dupa 1986 sa faca obiectul unei alte carti.

Edctura integrala a celor doua volume redactate doua decenii permite degajarea unei idei directoare, dominante, pe care speram sa o fi rezumat corect in noul titlu (ce include o sintagma eminesciana), urmand sa revenim asupra ei in Postfata. Tot aici vom incerca o evaluare succinta'a judecatilor st concluziilor care-1 plaseaza pe Mihai Dragan in actualitatea recitirii critice a lui Eminescu.

Editorul si-a permis, de asemenea, sa dea titluri (intre paranteze patrate) tuturor subcapitolelor numerotate de autor cu cifre arabe. Am socotit ca servim astfel idealul sau de claritate si precizie in demonstratia critica. Consecinta este un sumar analitic, ce se adauga avantajului aparitiei intr-un singur volum, unitar prin metoda si finalitatea interpretarii.

Sublinierea cuvintelor si expresiilor cheie, a nucleelor tematice din fiecare subcapitol a fost evidentiata cu litera groasa (bold), iar citatele - cu italice (cursive), uzind de obisnuitele ghilimele doar in cazul insertiilor de text foarte scurte. Au fost corectate, bineinteles, greselile de tipar pe care le-am putut detecta in prima editie.


Nr. pagini: 480
ISBN 973-611-080-X
Format 1/16 (54x84)
Anul aparitiei 2000

Recomandari din acelasi domeniu:


 Autentificare


 Cautare


 Parteneri

 
Ghidul tau autentic de shopping.