Cuvinte cheie

Albume. Carti ilustrate 21
Atlase. Dictionare si Enciclopedii 120
Carti pentru copii si tineret 138
Diverse 156
Drept 393
Fara domeniu 11
Fictiune 1434
Ghiduri practice 418
Limbi si civilizatii straine 139
Manuale si auxiliare 248
Medicina 124
Metodologie / Pedagogie 118
Non-fictiune 450
Psihologie 257
Reviste 26
Stiinte sociale 704
Stiinte umaniste 811
Tehnologie si Stiinta 166

 Edituri partenere

Cartea Romaneasca -10 %
Institutul European -10 %
Polirom -10 %
Ad Libri
Agapis
Agaton
Agnos
Aius
Alcris
Aldopress

Vezi toate editurile...


Asigurarea securitatii informatiilor in organizatii

Epuizat

Asigurarea securitatii informatiilor in organizatii
Bogdan-Dumitru TIGANOAIA
Stiinte sociale - Studii strategice si de securitate
Editura Institutul European

Originalitatea volumului consta in propunerea de dezvoltare a unui model pentru asigurarea securitatii informatiilor in organizatii, luand in considerare starea actuala, dar si perspectivele acestui domeniu in Romania. De-a lungul timpului, conceptul de inginerie industriala a evoluat. Ingineria industriala era definita in anii ’60 ca „abordarea inginereasca aplicata tuturor factorilor, inclusiv factorilor umani, implicati in producerea si distributia produselor si serviciilor” . Mai tarziu, in anii 2000, ingineria industriala era definita ca „ramura de stiinta inginereasca care se ocupa cu proiectarea, imbunatatirea si aplicarea in practica a sistemelor integrate alcatuite din oameni, materiale, echipamente si energie” . Astazi, ingineria industriala se bazeaza pe cunostinte si experienta de specialitate in stiintele matematice, fizice si sociale precum si pe principiile si metodele ingineresti de analiza si proiectare pentru prognozarea, specificarea si evaluarea rezultatelor ce se obtin prin astfel de sisteme .
Īn zilele noastre, informatia reprezinta unul dintre pilonii de baza in luarea celor mai bune decizii pentru organizatii. Informatia inseamna putere si ajuta managerii in procesul decizional. Īn general, intr-un context socio-economic dinamic, dar mai cu seama intr-o perioada de criza, orice organizatie trebuie sa investeasca in instruirea resurselor umane, in marketing, dar si in securitatea informatiilor cu care compania lucreaza. Managementul riscurilor de securitate a informatiilor este un proces principal pe care se bazeaza implementarea si certificarea unui Sistem de Management al Securitatii Informatiilor (S.M.S.I), conform standardului international I.S.O. 27001:2006. Organizatia trebuie sa actioneze proactiv si trebuie sa tina seama de faptul ca sunt mai multe variante pentru a rezolva aceeasi problema de securitate a informatiilor, ce sa faci si cum sa faci presupunand atat cunoastere, dar si experienta .
Tema lucrarii , securitatea informatiilor din organizatii, se incadreaza in vastul domeniu al ingineriei industriale si poate avea un caracter multidisciplinar. Sunt aspecte tehnice, procedurale, manageriale care trebuie considerate pentru a creste gradul de cunoastere in domeniu


Nr. pagini: 228
ISBN 978-973-611-997-2
Format 165x235 mm
Anul aparitiei 2013

Recomandari din acelasi domeniu:

38,53 Lei
34,68 Lei
Adaugă
Argumentul nuclear in politica externa a statelor
Rodica DINULESCU

 Autentificare


 Cautare


 Parteneri

 
Ghidul tau autentic de shopping.